Αγγλικά

Ιστορικά στοιχεία

Η αγγλική γλώσσα άρχισε να διαμορφώνεται περίπου τον 5ο μ.Χ. αιώνα στην Αγγλία μετά την αποχώρηση των Ρωμαίων και με την εισβολή στη Μεγάλη Βρεττανία των γερμανικών φυλών των Άγγλων ,από τους οποίους πήρε και το όνομά της,των Σαξόνων και των Γιουτών . Η εισβολή και εγκατάσταση των Βίκινγκς σε βόρειες και ανατολικές περιοχές της Μ.Βρεττανίας,κυρίως κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα είχε ως αποτέλεσμα να υιοθετήσουν τα αγγλικά μεγάλο αριθμό σκανδιναβικών λέξεων.

Σταθμός στην ιστορία της αγγλικής γλώσσας ήταν η κατάκτηση της Αγγλίας από τους γαλλόφωνους Νορμανδούς από τη βόρεια Γαλλία. Από τον 15ο αιώνα και μετά τα αγγλικά συνέχισαν να δανείζονται και να απορροφούν εκατοντάδες λέξεις από τα ελληνικά και τα λατινικά κυρίως αλλά και από πλήθος άλλες γλώσσες όπως αφρικανικές,ινδιάνικες,σλαβικές με συνέπεια η αγγλική γλώσσα σήμερα να είναι μια από τις πιο πλούσιες σε λεξιλόγιο. Κατά τον Μεσαίωνα και μετά τα αγγλικά επεκτάθηκαν στη Σκωτία και την Ιρλανδία όπου διαμορφώθηκαν τοπικές παραλλαγές της γλώσσας.

Κατόπιν η κοσμοκρατορία των Βρετανών και αργότερα η ανάπτυξη και ανάδειξη των ΗΠΑ ως υπερδύναμη είχαν ως αποτέλεσμα τα αγγλικά να εξαπλωθούν στα πέρατα του κόσμου. Περίπου 500 εκατομμύρια μιλούν τη γλώσσα ως μητρική και δεύτερη ενώ άλλοι τόσοι έχουν μια βασική γνώση της γλώσσας. Συνολικά δηλαδή 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι μιλούν λίγο ή πολύ αγγλικά.Σήμερα τα αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα του εμπορίου,των επιστημών,της διπλωματίας και πολλών άλλων τομέων.Η αγγλική είναι η πρώτη στην ιστορία πραγματική παγκόσμια λίνγκουα φράνκα (διεθνής γλώσσα συννενόησης). Η γνώση της αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας.

Πτυχία Γλωσομμάθειας

diploma

Το Proficiency είναι το ανώτερο πτυχίο που πιστοποιεί την άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο C2 (Γ2) σύμφωνα με το CEF(Common European Framework). Παρέχεται από διάφορους φορείς εξετάσεων όπως τα Πανεπιστήμια Cambridge και Michigan, το City & Guilds, το UCLan, το Pearson και το Υπουργείο Παιδείας (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας - KPG) .

Το κέντρο ξένων γλωσσών Connect σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το πτυχίο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα(από επίπεδο B2-Lower) ή να παρακολουθήσετε  ταχύρυθμα προγράμματα αν τα Αγγλικά σας είναι χαμηλότερου επιπέδου από το Β2.

CPE

Cambridge ProficiencyΤο CPE (Certificate of Proficiency in English) του πανεπιστημίου Cambridge αναγνωρίζεται παγκοσμίως και είναι ένα πτυχίο με κύρος.H εξέταση αποτελείται από 4 μέρη/ papers και προσφέρεται και σε ηλεκτρονική (computer-based) μορφή. 

Αναλυτικότερα:

 • Reading and Use of English: 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Ο υποψήφιος εξετάζεται στην κατανόηση κειμένου και στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου. Αποτελείται από 7 μέρη.
 • Writing: 1 ώρα και 30 λεπτά
  • Ο υποψήφιος πρέπει να γράψει 2 εκθέσεις, μία υποχρεωτική και μία επιλογής μεταξύ 4 θεμάτων, με 300-350 λέξεις η κάθε μια. 
 • Listening: 40 λεπτά
  • Ο υποψήφιος συμπληρώνει διαφόρων τύπων  ασκήσεις ακούγοντας CD. 
 • Speaking: 15 λεπτά
  • Υπάρχουν 2 υποψήφιοι και 2 εξεταστές. Ο δεύτερος εξεταστής δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Ο κάθε υποψήφιος βαθμολογείται για την ικανότητά του να δίνει προσωπικές πληροφορίες, να εκφράζει γνώμη και να συνδιαλέγεται με τον εξεταστή και με τον άλλο υποψήφιο.

Για δείγμα του τεστ πατήστε εδώ

 

ECPE

Michigan ProficiencyΤο ECPE (Examination for the Certificate of Proficiency in English) του πανεπιστημίου του Michigan που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι ένα επίσης αναγνωρισμένο, έγκυρο και ισάξιο με το CPE πτυχίο . Η εξέταση αποτελείται από 4 μέρη/parts

Αναλυτικότερα:

 • Writing: Ο υποψήφιος καλείται να γράψει μια έκθεση 300 – 350  λέξεων την οποία επιλέγει  ανάμεσα σε δύο.
  • Διάρκεια: 30 λεπτά 
 • Listening: Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που οι υποψήφιοι απαντούν ακούγοντας CD.
  • Διάρκεια: 35 - 40 λεπτά 
 • GCVR (Grammar, Cloze, Vocabulary, Reading): 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
  • Διάρκεια: 75 λεπτά 
 • Speaking: Συζήτηση ανάμεσα σε 2 (ή 3) υποψηφίους και 2 εξεταστές. Οι υποψήφιοι πρέπει, αφού πρώτα γνωριστούν, να μελετήσουν προσεκτικά τις πληροφορίες που τους δίνονται και να πάρουν μία απόφαση για το θέμα που τους έχει δοθεί. 

Για δείγμα του τεστ πατήστε εδώ

 

ΚΠΓ – Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (KPG)

ΚΠΓ

Διεξάγεται από το Υπουργείο παιδείας και αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Το τεστ είναι διαβαθμισμένο (επίπεδα C1-C2). Δε δίνει επάρκεια. Για περισσότερες πληροφορίες και δείγμα του τεστ πατήστε εδώ.

 

 

CITY & GUILDS / PEARSON / UCLan

 City of GuildsPearsonUCLan Για πληροφορίες ενημερωθείτε από τους συνδέσμους του αντίστοιχου πτυχίου ή επικοινωνήστε με το σύμβουλο σπουδών μας.

 

 

 

Frequently Asked Questions

Στο κέντρο ξένων γλωσσών Connect προετοιμάζουμε τους μαθητές σε ολιγομελή τμήματα για όλες τις εξετάσεις πτυχίων και στη συνέχεια με τη δική μας καθοδήγηση και ανάλογα με τις προτιμήσεις / ιδιαιτερότητες και κλίσεις του κάθε σπουδαστή επιλέγουμε αυτό που θα είναι το καταλληλότερο για εκείνον.

Ναι, γιατί παρέχουμε ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αλλαγής ωραρίου και δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων που χάνονται λόγω εξεταστικής ή άλλων υποχρεώσεων

Όχι. Ορισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ωστόσο, αποδέχονται πρόσφατο πτυχίο Proficiency

 

 

Το Πτυχίο Advanced - C1 πιστοποιεί την «Πολύ Καλή Γνώση» της Αγγλικής Γλώσσας και αποτελεί την ενδιάμεση βαθμίδα γνώσεων, μεταξύ Lower - B2 και Proficiency - C2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς είτε για σπουδές είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Οι φορείς που παρέχουν αναγνωρισμένα πτυχία επιπέδου Advanced - C1 είναι το Πανεπιστήμιο του Cambridge, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το City & Guilds, το Pearson και το Υπουργείο Παιδείας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ)

 

CAE

Cambridge ProficiencyΑπό τον Ιανουάριο του 2015 το CAE θα προσφέρεται σε νέα ανανεωμένη εξέταση.

 Οι κύριες αλλαγές είναι οι εξής:

Τέσσερις εξεταστικές ενότητες αντί για πέντε. Οι ενότητες Reading και Use of English έχουν πλέον συγχωνευθεί σε μία ενότητα που αξιολογεί τη γνώση της γλώσσας και τη δεξιότητα ανάγνωσης. Όλες οι ασκήσεις έχουν διατηρηθεί σε τροποποιημένη, ωστόσο, μορφή, συμβατή με τη νέα εξέταση.

Μικρότερη διάρκεια από την προηγούμενη εξέταση κατά 45 λεπτά. Ωστόσο, η εξέταση εξακολουθεί να πιστοποιεί στο ίδιο ακριβώς επίπεδο και να αξιολογεί το ίδιο εύρος δεξιοτήτων. 

Εισαγωγή νέων ασκήσεων με καινούριο προσανατολισμό στην αξιολόγηση των ενοτήτων Reading & Use of English, Writing και Speaking.

  

ALCE

alce smallΤο πιστοποιητικό ALCΕ είναι επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Γ1, όπως αυτό ορίζεται από το CEFR. Διεξάγεται διεθνώς και αναπτύσσεται από το Hellenic American University, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα υπαγόμενο στην Πολιτεία του New Hampshire, ΗΠΑ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και φορείς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

 

Το ALCE παρέχεται και βαθμολογείται από το Hellenic American University. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στην εξέταση ALCΕ αποκτούν ένα πιστοποιητικό το οποίο τεκμηριώνει το επίπεδο των Αγγλικών τους για εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς ή προσωπικούς στόχους.

 

Στην Ελλάδα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) έχει τοποθετήσει το ALCE στο επίπεδο της Πολύ Καλής Γνώσης και το έχει αναγνωρίσει ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για την πραγματοποίηση προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το πιστοποιητικό ALCE μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη γλωσσικής ικανότητας στον ιδιωτικό τομέα και για περαιτέρω σπουδές.

 

Οι εξετάσεις του ALCE αποτελούνται από τα εξής μέρη:

 • Listening (ακουστικό )διάρκειας 40'.
  • Βασίζεται σε 40 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από cd. 
 • GVR (Grammar, Vocabulary, Reading)διάρκειας80'.
  • 100 ερωτήσεις που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
 • Writing (γραπτό μέρος),διάρκειας 30'.
  • Μια έκθεση 200-250 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Ο υποψήφιος επιλέγει ανάμεσα σε 2 tasks και γράφει ένα argumentative essay.
 • Speaking (συνέντευξη), διάρκειας 11'-13'.
  • Συζήτηση με τον εξεταστή που ξεκινάει με προσωπικές ερωτήσεις και συνεχίζει με διάλογο βασισμένο σε φωτογραφίες. Η συζήτηση γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο.

 

Expert

City of Guilds Το Expert C1 του City & Guilds διαθέτει ξεχωριστές γραπτές (IESOL-3 ώρες) και προφορικές (ISESOL-12 λεπτά) εξετάσεις που μπορούν να γίνουν την ίδια ή ξεχωριστή χρονική περίοδο. Για την απόκτηση πιστοποίησης είναι απαραίτητο ο σπουδαστής να επιτύχει και στις δύο εξετάσεις.

Οι εξετάσεις για το πτυχίο επιπέδου C1 του Pearson Test of English General (Level 4) από το Μάιο του 2011 έχουν 2 parts: Written Test (2,5 ώρες) και Spoken Test (8’). 

 

 

FCE

Cambridge ProficiencyΤο Cambridge English: First, γνωστό και ως First Certificate in English (FCE), είναι ένα πιστοποιητικό ανώτερου μέσου επιπέδου (Β2). Αποδεικνύει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον καθημερινό αγγλικό γραπτό και προφορικό λόγο για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 

Στα πλαίσια της  τακτικής αναθεώρησης των εξετάσεων προκειμένου να  διασφαλίζει ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καθηγητών και των μαθητών και ότι αντικατοπτρίζουν την πιο σύγχρονη έρευνα στη γλωσσική εκμάθηση και πιστοποίηση το Βρετανικό Συμβούλιο θα προσφέρει νέα ανανεωμένη εξέταση για τους υποψηφίους από τον Ιανουάριο του 2015.

 

Οι κύριες αλλαγές είναι οι εξής:

 

Τέσσερις εξεταστικές ενότητες αντί για πέντε. Οι ενότητες Reading και Use of English έχουν πλέον συγχωνευθεί σε μία ενότητα που αξιολογεί τη γνώση της γλώσσας και τη δεξιότητα ανάγνωσης. Όλες οι ασκήσεις έχουν διατηρηθεί σε τροποποιημένη, ωστόσο, μορφή, συμβατή με τη νέα εξέταση.

 

Μικρότερη διάρκεια από την προηγούμενη εξέταση κατά 30 λεπτά. Ωστόσο, η εξέταση εξακολουθεί να πιστοποιεί στο ίδιο ακριβώς επίπεδο και να αξιολογεί το ίδιο εύρος δεξιοτήτων.

 

Εισαγωγή νέων ασκήσεων με καινούριο προσανατολισμό στην αξιολόγηση των ενοτήτων Writing και Speaking.

 

Από το Μάιο του 2011 υπάρχει και το πτυχίο FCE for schools, με την ίδια ακριβώς μορφή, που απευθύνεται όμως κυρίως σε εφήβους και έχει ανάλογη θεματολογία.

ECCE

alce smallΗ Εξέταση για το Πιστοποιητικό Επαρκούς Γνώσης της Αγγλικής (Examination for the Certificate of Competency in English) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου του Michigan και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το 1992.Οι εξετάσεις ECCE διεξήχθησαν επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάιο του 1994 και παγκοσμίως τον Ιούνιο του 1995.

 

Το ECCE αποτελεί επίσημο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Β2, όπως αυτό ορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEFR). Απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, με μακρά πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη εξετάσεων γλωσσομάθειας της Αγγλικής.

 

Το ECCE είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και από τον ιδιωτικό τομέα (π.χ. αεροπορικές, ασφαλιστικές και ναυτιλιακές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία, ιδιωτικές τράπεζες κλπ) ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής σε επίπεδο Β2. Επίσης, αναγνωρίζεται σε διάφορες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς που απαιτούν πιστοποίηση γλωσσομάθειας αυτού του επιπέδου.

 

Το ECCE του Michiganαποτελείται από 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

 • Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από κασέτα. Διάρκεια: 30'
 • GVR (Grammar, Vocabulary, Reading): 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου. Διάρκεια: 90'
 • Writing (γραπτό μέρος): Μια έκθεση περίπου 180 - 200 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Ο υποψήφιος επιλέγει ένα από τα δύο θέματα (γράμμα ή άρθρο). Διάρκεια: 30' 
 • Speaking (συνέντευξη):Συζήτηση με τον εξεταστή που ξεκινάει με προσωπικές ερωτήσεις και συνεχίζει με διάλογο βασισμένο σε φωτογραφίες. Η συζήτηση γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο. Διάρκεια: 10'

COMMUNICATOR B2

 City of GuildsΤο Communicator B2 του City & Guilds διαθέτει ξεχωριστές γραπτές (IESOL-2,5 ώρες) και προφορικές (ISESOL-10 λεπτά) εξετάσεις που μπορούν να γίνουν την ίδια ή ξεχωριστή χρονική περίοδο. Τα αποτελέσματα της μιας εξέτασης δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της άλλης. Για την απόκτηση πιστοποίησης είναι απαραίτητη η επιτυχία και στις δύο εξετάσεις.

Οι εξετάσεις για το πτυχίο επιπέδου Β2 του Pearson Test of English General (Level 3) από το Μάιο του 2011 έχουν 2 parts: Written Test (2 ώρες) και Spoken Test (7'). 

 

ΚΠΓ – Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (KPG)

ΚΠΓΑπό το Μάιο του 2011 τα επίπεδα Β1 και Β2 (Lower) για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα Αγγλικά εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2). Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις(modules): Reading comprehension and language awareness test (κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας), Free Writing production and mediation test (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση), Listening Comprehension test (κατανόηση ακουστικού υλικού) και Speaking production and mediation test (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση). Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι περίπου 3 ώρες. 

Προκειμένου ο υποψήφιος να διασφαλίσει την πιστοποίηση «καλής γνώσης» επιπέδου Β2, πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον 120/200 αλλά και το 30% συνολικών βαθμών στην κάθε ενότητα προκειμένου να συμψηφιστούν.

 Πώς θα επιλέξω ποιο πτυχίο Β2 - Lower να δώσω;

Τα προγράμματά μας προετοιμάζουν τους σπουδαστές για όλες τις εξετάσεις πτυχίων. Επισκεφθείτε από κοντά το εκπαιδευτήριό μας για να απαντήσουμε σε όλες σας τις απορίες και να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο πτυχίο για σας. 

 

IELTSΤο IELTS (International English Language Testing System) αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας στον κόσμο· κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται πάνω από 2.2 εκατομμύρια εξετάσεις. Η συμμετοχή στις εξετάσεις του IELTS μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε, να σπουδάσετε και να εργαστείτε σε όλον τον κόσμο.

Πάνω από 9.000 οργανισμοί σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο αποδέχονται το IELTS για σκοπούς εκπαίδευσης, εργασίας και μετανάστευσης. Οι εξετάσεις του IELTS είναι οι μοναδικές που γίνονται αποδεκτές για σκοπούς μετανάστευσης από όλες τις χώρες που απαιτούν σχετικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις του IELTS είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τα Αγγλικά στη νέα σας ζωή στο εξωτερικό και, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, θα αξιολογηθούν όλες δεξιότητες σας στην αγγλικά γλώσσα: κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου.

Κατ’ αποκλειστικό τρόπο, το IELTS εξετάζει τις δεξιότητες συνομιλίας στα Αγγλικά μέσω μιας διαδραστικής εξέτασης παραγωγής προφορικού λόγου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο εξεταστή.

 Το IELTS είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) παρέχει τη βάση για την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων γλώσσας, διευκολύνοντας έτσι την εκπαιδευτική και επαγγελματική κινητικότητα.

 Bαθμολογία IELTS  Eπίπεδο ΚΕΠΑ
 3.5-4.0 A2
4.5-5.0 B1
5.5-6.5 B2
7.0-7.5 C1
8.0-9.0 C2

IELTS 2

Το IELTS ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 2 διαφορετικών τύπων του test: το Academic ή το General Training.

Το Academic test αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το General Training test απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

Οι εξετάσεις και των 2 εκδοχών του test γίνονται γραπτώς και αποτελούνται από 4 μέρη: Listening, Reading, Writing και Speaking. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ίδιες ενότητες Listening και Speaking, ενώ το Reading και Writing προσφέρονται ως Academic ή General Training Modules ανάλογα με την εξέταση που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Ενότητα

Χρόνος

Πλήθος ερωτήσεων

Listening

30' 40

Reading

60' 40

Writing

60' 2 θέματα

Speaking

11-14' Συνέντευξη

Το test συνολικά διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά. Περιλαμβάνει τα παρακάτω:

To IELTS έχει κατά κανόνα 2 ημερομηνίες εξέτασης ανά μήνα. Η κλίμακα βαθμολόγησης έχει άριστα το 9. Το ανεπίσημο αποτέλεσμα σας μπορείτε να το μάθετε σε 13 ημέρες μέσω internet. Κατόπιν μπορείτε να πάρετε το επίσημο αποτέλεσμα σας, καθώς και να ζητήσετε αν δεν έχετε ζητήσει ήδη, να σταλεί και στα ιδρύματα ή εταιρίες που επιθυμείτε. 

TOEICΤο TOEIC (Test of English For International Communication), αρχικά, σχεδιάστηκε το 1979 από το ETS(Educational Testing Service) για να αξιολογήσει την ικανότητα επικοινωνίας στα Αγγλικά των επαγγελματιών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Σήμερα πλέον το TOEIC, με πάνω από 5 εκατομμύρια υποψηφίους κάθε χρόνο παγκοσμίως, αναγνωρίζεται από χιλιάδες επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως ως ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος πιστοποίησης της ικανότητας χρήσης της Αγγλικής γλώσσας. Το TOEIC είναι ο ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικής γλώσσας, και, με τη συχνή διεξαγωγή εξετάσεων, το πιο ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα

Το TOEIC είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που αξιολογεί το γλωσσικό επίπεδο των υποψηφίων στα Αγγλικά. Αποτελεί αναγνωρισμένο πτυχίο γλωσσομάθειας στην Ελλάδα και διεθνώς και πιστοποιεί,ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος, τη μέτρια (Β1), καλή (Β2), πολύ καλή (Γ1) και άριστη (Γ2) γνώση της Αγγλικής γλώσσας. 

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Connect   θα σας προτείνoυμε υπεύθυνα, βάσει του επιπέδου σας, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στα δικά σας μέτρα, που θα σας οδηγήσει στην απόκτηση του πτυχίου σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και με λιγότερη προσπάθεια και κυρίως φιλικά δίδακτρα. Στο κέντρο μας οι σπουδαστές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις από έμπειρους καθηγητές ενώ αναπληρώνουμε δωρεάν κάποιο μάθημα που χάθηκε ενώ προσφέρουμε εντελώς δωρεάν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και τεστ προσομείωσης  για σίγουρη επιτυχία.

To TOEIC διατίθεται σε 2 τύπους εξέτασης: ο ένας είναι τοTOEIC Listening and Reading που αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)TOEIC 2
PART 1: φωτογραφίες (10 ερωτήσεις)
PART 2: ερωτήσεις - απαντήσεις (30 ερωτήσεις)
PART 3: σύντομοι διάλογοι (30 ερωτήσεις)
PART 4: σύντομες ομιλίες (30 ερωτήσεις)
Διάρκεια: 45' 

Reading comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)
PART 5: ημιτελείς προτάσεις (40 ερωτήσεις)
PART 6: ημιτελή κείμενα (12 ερωτήσεις)
PART 7: κατανόηση κειμένου (48 ερωτήσεις)
Διάρκεια: 75'

Ο δεύτερος τύπος είναι το TOEIC Bridge, ένα test μικρότερης διάρκειας που απευθύνεται κυρίως σε μικρότερης ηλικίας υποψηφίους και καθορίζει το επίπεδο γνώσεών τους στην Αγγλική γλώσσα. Η εξέταση αποτελείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 1 ώρα.

 Ποια είναι η κλίμακα βαθμολόγησης του TOEIC;

Το τεστ βαθμολογείται συνολικά και πιστοποιεί το κάθε επίπεδο βάσει των κάτωθι πόντων:

 • Μέτρια γνώση: 405 - 500 
 • Καλή γνώση: 505 - 780 
 • Πολύ καλή γνώση: 785 - 900 
 • Άριστη γνώση: 905 – 990 (το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει τα score 905-990, ως άριστη γνώση της γλώσσας)

TOEFLΤο TOEFL (Test of English as a Foreign Language) διατίθεται από τον οργανισμό Educational Testing Service (ETS) και είναι ένα test που πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων του υποψηφίου στην Αγγλική Γλώσσα.

Από το 1964 που σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Modern Language Association,το TOEFL ζητείται από φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά και που επιθυμούν να κάνουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του TOEFL καθώς το test είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή σε περισσότερα από 8.500 Πανεπιστήμια και Κολλέγια στην Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης του TOEFL μέσω Internet (iBT,Internet Based Testing),η οποία έχει συνολική διάρκεια περίπου 4 ώρες. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε 4 sections.

 ΕΝΟΤΗΤΑ  ΧΡΟΝΟΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Reading 60-100' 36-70
Listening 60-90' 34-51
Speaking 20' 6 θέματα
Writing 50' 2 κείμενα

Στο Reading οι υποψήφιοι διαβάζουν τρία έως πέντε αποσπάσματα κειμένου και απαντούν σε 12 - 14 ερωτήσεις για αυτά. TOEFL-2

Στο Listening οι υποψήφιοι ακούνε 4 - 6 διαλέξεις και κατόπιν απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτές. 

Στο Speaking οι υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν προσωπικές τους εμπειρίες και σε τέσσερα ερωτήματα γύρω από αποσπάσματα κειμένου που ακούνε ή διαβάζουν κατά τη διάρκεια του τεστ. 

Στο Writing, συντάσσουν κείμενο απαντώντας σε δύο ερωτήματα. Το ένα αφορά ένα απόσπασμα κειμένου και μία διάλεξη και το δεύτερο αφορά ένα γενικό θέμα. 

Στο Speaking και το Writing μερικά tasks ενσωματώνουν ή περιλαμβάνουν γλωσσικές ικανότητες. Για παράδειγμα, ο υποψήφιος μπορεί να διαβάσει ένα απόσπασμα κειμένου, να ακούσει μια διάλεξη και κατόπιν να γράψει ή να μιλήσει γι’ αυτά. 

To συνολικό σκορ στο TOEFL iBT κυμαίνεται από 0 έως 120. Αναφέρεται επίσης ξεχωριστά ο βαθμός του εξεταζόμενου στο κάθε τμήμα από 0-30.

Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται από το Educational Testing Service στον εξεταζόμενο αλλά και στα Πανεπιστήμια της επιλογής του εντός 15 ημερών από την εξέταση.

Η επιτυχία προϋποθέτει γνώσεις αγγλικών επιπέδου Lower Β2 και άνω. Η αντιστοιχία της βαθμολογίας του TOEFL σε σχέση με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς είναι η εξής:

Common European Framework (CEF)

TOEFL Band Score 

C2 100-120 
C1 90-998 
B2 80-89 


Πότε και πώς εγγράφομαι;

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω Internet με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέχρι 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.

Για πόσο καιρό είναι έγκυρα τα scores;

Για περίοδο 2 χρόνων από την ημερομηνία εξέτασης.

Πού είμαστε

Where are we?

Ηλία Ηλιού 64 - 66 και Κουτσονίκα 5

Νέος Κόσμος 11744
Άνωθεν τράπεζας Πειραιώς
1ος όροφος (είσοδος από Κουτσονίκα)
πλησίον στάσης μετρό Νέος Κόσμος

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τις ακόλουθες ώρες:

Δευ-Παρ: 8πμ – 11μμ

Σαβ: 8πμ – 8μμ

Τηλ. 210 9029 307

Φαξ. 210 9029 308

Τελευταία Νέα