Γερμανικά

Η Γερμανία αποτελεί ίσως την πιο σημαντική και δυνατή χώρα της Ευρώπης στον οικονομικό, πολιτισμικό και πνευματικό τομέα. Είναι επίσης η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών στην Ευρώπη. Πολλές διεθνείς εταιρείες όπως η Mercedes, Daimler- Chrysler, BASF, Bayer, BMW, Siemens και Volkswagen, που έχουν την έδρα τους στη Γερμανία , ανοίγουν θυγατρικές εταιρείες και υποκαταστήματα σε όλον τον κόσμο. Οπότε όποιος επιθυμεί να βελτιώσει τις επαγγελματικές του προοπτικές, η γερμανική γλώσσα είναι το απαραίτητο εργαλείο.

Η Γερμανική γλώσσα είναι επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λίχτενσταϊν και το Λουξεμβούργο. Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα της επιστήμης. Η Γερμανία βρίσκεται λόγω της προσφοράς της στην έρευνα και στην ανάπτυξη, στην 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσο για σπουδές, τα γερμανικά πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Και η Γερμανία δίνει τη δυνατότητα φοίτησης απονέμοντας μεγάλο αριθμό υποτροφιών ετησίως.

Στο τομέα του τουρισμού είναι επίσης σημαντική η γνώση της γερμανικής γλώσσας, μιας και η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από γερμανόφωνους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Επίσης η γερμανική γλώσσα είναι η γλώσσα της λογοτεχνίας, της μουσικής και της τέχνης, η γλώσσα του Goethe, Kafka, Nietzsche, Mozart και του Beethoven. Μαθαίνω γερμανικά σημαίνει αποκτώ εικόνα για την κουλτούρα, τον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών. 

Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σας δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής.  Το Κέντρο ξένων Γλωσσών Connect  έχει ενσωματώσει στα μαθήματα Γερμανικών τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, κάνοντας το μάθημα συναρπαστικό. Ταυτόχρονα παρέχει ευελιξία στο πρόγραμμα παρακολούθησης ενώ πρωτοπορεί προσφέροντας δωρεάν επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας και τη δυνατότητα αναπλήρωσης ωρών που έχασε ο σπουδαστής.

 

Πτυχία Γλωσομμάθειας

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας θεωρείται πιο έγκυρη όταν τεκμηριώνεται με κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut , ÖSD και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς και έχουν υψηλό κύρος.  Οι εξετάσεις του Goethe-Institut απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας.  Σχετικά με αυτό συνιστάται οι   υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει  το 12 έτος της ηλικίας προκειμένου να συμμετέχουν στις εξετάσεις για το  Zertifikat B1 το οποίο πιστοποιεί τη μέτρια γνώση στα Γερμανικά. Οι εξετάσεις του Goethe-Institut διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο, το Σεπτέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο για τo πτυχίο Β1.  Το ÖSD διενεργεί εξετάσεις 4 φορές το χρόνο Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο. Το Υπουργείο Παιδείας διενεργεί εξετάσειςγια τα πτυχία ΚΠΓ Β1/Β2 το Νοέμβριο και τον Μάιο.

diploma

osdΤο C2 Wirtschaftssprache Deutsch εξετάζει την ευχέρεια των υποψηφίων να επικοινωνησουν σε περιστάσεις που σχετίζονται με την εμπορική και επαγγελματική ζωή και έτσι ζητείται απο τους εξεταζόμενους να μπορούν να επικοινωνήσουν με ορθά δομημένο λόγο και με μεγάλη ακρίβεια.

 

Η εξέταση αποτελείται από το γραπτό και από το προφορικό μέρος.Το γραπτό μέρος έχει διάρκεια 205 λεπτών και αποτελειται απο τρείς επι μέρους ενότητες: 

 

 • Την  κατανόηση κειμένου, όπου ο εξεταζόμενος εξετάζεται σε γερμανικα, αυστριακά και ελβετικά κειμενα με οικονομικη θεματολογία.
 • Την ακουστική κατανόηση, όπου ο εξεταζόμενος έχει να λυσει 3 επι μερους ασκήσεις με οικονομικη θεματολογία.
 • Την παραγωγή γραπτού λόγου, όπου ζητείται απο τον εξεταζόμενο να συνταξει δυο κείμενα, ένα επίσημο e-mail και ένα κείμενο με πληροφορίες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η προφορική εξέταση έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτών και αυτό το μέρος διεξάγεται με έναν συνομιλητή, με έναν συνεξεταζόμενο. Το μέρος αυτής της εξέτασης χωρίζεται σε 3 επι μέρους ασκήσεις. Η πρώτη περιλαμβάνει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, στη δεύτερη καλούνται οι εξεταζόμενοι να παρουσιάσουν ξεχωριστά ένα θέμα και η τρίτη άσκηση περιλαμβάνει έναν διάλογο για μια διαπραγματευση.

 

Για την απόκτηση του διπλώματος πρέπει ο εξεταζόμενος να επιτύχει και στα δύο μέρη της εξέτασης την ίδια εξεταστική περίοδο

 

 

osdΗ εξέταση C1 Oberstufe Deutsch (C1OD) απεθύνεται σε υποψηφιόυς που επιθυμούν να σπουδάσουν σε γερμανόφωνο πανέπιστήμιο ή να εργαστούν σε γερμανόφωνη χώρα. Απευθύνεται κυρίως σε εξεταζόμενους άνω των 16, προσφέρεται όμως και η αντιστοιχη εξέταση με προσαρμοσμένη θεματολογία σε εφήβους άνω των 14.

Η εξέταση αποτελείται απο το γραπτό και το προφορικό μέρος. 

Το γραπτό μερος έχει διάρκεια 220 λεπτά και περιλαμβάνει 4 μέρη:

 • Την κατανόηση κειμένου, όπου ο εξεταζόμενος εξετάζεται με 4 διαφορετικες ασκήσεις στη γενική κατανόηση και την κατανόηση λεπτομερειών σε γερμανικά, αυστριακά και ελβετικά κείμενα.
 • Την ακουστική κατανόηση, όπου ο εξεταζόμενος έχει να επιλυση δύο ασκήσεις, πολλαπλοις επιλογής και συμπληρωση κενών.
 • Την παραγωγή γραπτού λόγου, όπου ζητείται από τον εξεταζόμενο να συντάξει δύο κείμενα, ενα επίσημο e-mail και μια έκθεση απόψεων ή ένα σχόλιο.

Το προφορικό μέρος της εξέτασης  διεξάγεται με εναν συνομιλητη και αποτελειται απο 3 ασκήσεις. Η πρώτη άσκηση περιλαμβάνει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, στη δευτερη άσκηση ζητείται απο τους εξεταζόμενους να επιχειρηματολογησουν πάνω σε ενα συγκεκριμένο θέμα και η τρίτη άσκηση περιλαμβάνει μια συντομη παρουσιαση σε ενα θέμα απο τον καθε εξεταζομενο ξεχωριστά. Η διάρκεια του προφορικου μέρους  είναι περίπου 20 λεπτά.

 

osdΟι εξετάσεις για το Β2 Mittelstufe Deutsch (B2 MD) συνιστώνται σε υποψηφίους από 16 ετών. Οι υποψήφιοι από 14 ετών μπορούν να λάβουν μέρος στην εξέταση Β2, με προσαρμοσμένη θεματολογία για εφήβους (B2 MD Jugendvariante).

Η εξέταση αποτελείται από το γραπτό και το προφορικό μέρος. 

Το γραπτό μέρος έχει διάρκεια 210 λεπτά και αποτελείται από 4 μέρη.

 • Την κατανόηση κειμένου, όπου ο εξεταζόμενος εξετάζεται με 4 διαφορετικές ασκήσεις στη γενική κατανόηση και την κατανόηση λεπτομερειών σε γερμανικά, αυστριακά και ελβετικά κείμενα.
 • Την ακουστική κατανόηση, όπου ο εξεταζόμενος έχει να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και συμπλήρωσης  κενών.
 • Την παραγωγή γραπτού λόγου, όπου ζητείται από τον εξεταζόμενο να συντάξει δύο κείμενα, ένα επίσημο e-mail και ένα κείμενο, στο οποίο του ζητείται να έκφραση την άποψή του.
 • Το προφορικό μέρος της εξέτασης  διεξάγεται με ένα συνομιλητή και αποτελείται από 3 ασκήσεις. Στη πρώτη άσκηση ζητείται από τους εξεταζόμενους  μια συνομιλία πάνω σε ένα καθημερινό θέμα, στη δεύτερη άσκηση έχουν να περιγράψουν και να ερμηνεύσουν μια εικόνα και στη Τρίτη άσκηση γίνεται μια συνομιλία πάνω σε ένα κοινωνικό θέμα. Η διάρκεια της προφορικής εξέτασης ειναι 15 με 20 λεπτά.

Για την απόκτηση του πτυχίου είναι απαραίτητη η επιτυχία και στα δυο μέρη. Σε περίπτωση αποτυχίας στο ένα απο τα δύο μέρη, έχει ο εξεταζόμενος τη δυνατότητα μέσα σε ένα έτος να επαναλάβει μόνο το μέρος στο οποίο απέτυχε.

goetheΤο πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom

είναι πολύ γνωστό παγκοσμίως και αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες ως απόδειξη γλωσσικής επάρκειας. 

 

Το Goethe-Zertifikat C2 αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο  της κλίμακας ικανοτήτων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Η εξέταση αποτελείται από το γραπτό και το προφορικό μέρος.

 • Το γραπτό μέρος έχει διάρκεια 195 λεπτά και αποτελείται από 3 επί μέρους ενότητες:
  • Η κατανόηση κειμένου αποτελείται από 4 επί μέρους ασκήσεις, όπου ο εξεταζόμενος καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σε ασκήσεις αντιστοίχισης. Σε αυτή την ενότητα εξετάζεται η γενική και λεπτομερής κατανόηση του εξεταζόμενου σε γερμανικά κείμενα του αντίστοιχου επιπέδου.
  • Στην ακουστική κατανόηση καλείται ο εξεταζόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Η ενότητα αυτή αποτελείται από τρεις επί μέρους ασκήσεις.
  • Η παραγωγή γραπτού λόγου αποτελείται από δύο ασκήσεις. Στη πρώτη καλείται ο εξεταζόμενος να ανασυντάξει ένα κείμενο και στη δεύτερη άσκηση καλείται να γράψει μία έκθεση 350 λέξεων πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή να γράψει μια αξιολόγηση 350 λέξεων ενός συγκεκριμένου  λογοτεχνικού βιβλίου που  έχει ήδη διαβάσει κατά την προετοιμασία των εξετάσεων.
 • Η προφορική εξέταση έχει διάρκεια 15 λεπτά και ο αποτελείται από δύο επί μέρους ενότητες. Στη πρώτη ενότητα καλείται ο εξεταζόμενος  να παρουσιάσει αναλυτικά ένα θέμα και να απαντήσει σε ερωτήσεις των εξεταστών και στη δεύτερη ενότητα να επιχειρηματολογήσει με τον εξεταστή πάνω σε ένα θέμα.

Προϋπόθεση για την απόκτηση του διπλώματος είναι η επιτυχία και στο γραπτό και στο προφορικό μέρος, αλλά ο εξεταζόμενος έχει τη δυνατότητα να δώσει την κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Goethe βγαίνουν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, που συνήθως είναι μετά από 2 μήνες.

 

Ασκήσεις και πληροφοριακό υλικό εδώ

 

TestDafΗ εξέταση TestDaF (Test Deutsch als Fremdsprache) περιλαμβάνει τα επίπεδα από Β2 έως Γ1 στην κλίμακα των έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες και αναγνωρίζεται από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας που επιτρέπει την εισαγωγή σε αυτά. 

Η εξέταση αυτή είναι η ιδανική εξέταση για όσους επιθυμούν να εισαχθούν σε ένα γερμανόφωνο πανεπιστήμιο. 

Η γλωσσική εξέταση TestDaF αναγνωρίζεται διεθνώς ως πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας για επιστημονικούς σκοπούς και ακαδημαϊκά επαγγέλματα. 

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι γνώσεις τουλάχιστον σε επίπεδο Β2. 

Η εξέταση αποτελειται απο την γραπτή εξέταση και την προφορική εξέταση. 

Η γραπτή εξέταση περιλαμβάνει τρεις επι μερους ενότητες: 

 • Την κατανόηση κειμένου (διάρκειας 60 λεπτών), όπου καλειται ο εξεταζόμενος να κατανοησει συντομα κείμενα καθημερινής και πανεπιστημιακης πρακτικης, να κατανοησει ενα δημοσιογραφικο κείμενο με επιστημονική ή κοινωνικοπολιτικη θεματολογια και να επεξεργαστει ένα επιστημονικό κείμενο απο κάποιο επιστημονικό ή πανεπιστημιακό περιοδικό.
 •  Την ακουστική κατανόηση κειμένου (διάρκειας 40 λεπτών), όπου ο εξεταζόμενος καλειται να λύσει ασκήσεις πολλαπλοις επιλογης και να απαντησει με συντομες προτασεις.
 •  Την γραπτή εξέταση (διάρκειας 60 λεπτών), οπου ο εξεταζόμενος αναπτυσει με βάση μιας γραφικής παραστασης ενα θεμα και αναπτυσει επιχειρηματολογια.

 Η προφορική εξεταση διαρκεί 35 περιπου λεπτά και διεξάγεται ατομικά μέσω ηλεκτρονικου υπολογιστή. Εδώ καλείται ο εξεταζόμενος να επεξεργαστεί επτά ζητήματα υποδύοντας ρόλους σε διάφορες μορφές επικοινωνίας. Επίσης καλείται να ζητήσει πληροφορίες και να περιγράψει διαγράμματα.

 Τα αποτελέσματα διατυπώνονται στα τρία επίπεδα του TestDaF (TDN) 3, 4 και 5, τα οποία περιγράφουν το επίπεδο του υποψηφίου στις δεξιότητες Κατανόηση κειμένου, Ακουστική κατανόηση, Γραπτή έκφραση και Προφορική έκφραση. Το επίπεδο  4 ζητείται από τα περισσότερα γερμανόφωνα πανεπιστήμια.

 

goetheΤο πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat C1 είναι διεθνώς καταξιωμένο και θεωρείται σε πολλές χώρες σημαντικό προσόν στην αγορά εργασίας και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για μεταπτυχιακά. Απαλλάσσει αλλοδαπούς υποψηφίους σπουδαστές στα γερμανικά πανεπιστήμια και ανώτερες σχολές, αλλά και προκαταρκτικούς κύκλους σπουδών από τις γλωσσικές εισαγωγικές εξετάσεις

Η μορφή της εξέτασης είναι:

 1. Γραπτή  εξέταση (190’), η οποία περιλαμβάνει:

  1. Ανάγνωση και ερωτήσεις κατανόησης εκτενών κειμένων, άρθρων εφημερίδων, κριτικών και σχολίων (70’) 
  2. Κατανόηση ακουστικών συζητήσεων, ραδιοφωνικών κειμένων ή και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (40’). 
  3. Σύνθεση έκθεσης βασιζόμενης σε γραφική παράσταση και συμπλήρωση κενών σε email ή γράμμα.  (80’)

 1. Προφορική εξέταση: ανά δύο  (15΄), όπου οι υποψήφιοι ξεχωριστά παρουσιάζουν ένα θέμα και στη συνέχεια αναζητούν από κοινού  λύση σε κάποιο σχέδιο.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε προκαθορισμένες ημερομηνίες από το Ινστιτούτο Γκαίτε, περίπου 1 μήνα μετά. 

Όταν επιτύχετε στις εξετάσεις θα είστε σε θέση να κατανοείτε άνετα όλα όσα διαβάζετε και ακούτε στα γερμανικά. Θα μπορείτε να συλλέγετε πληροφορίες από γραπτές ή προφορικές πηγές και να εκφράζεστε με απόλυτη σαφήνεια και ορθότητα ακόμα και σε επαγγελματικό ή επιστημονικό επίπεδο.

Ασκήσεις και πληροφοριακό υλικό εδώ

 

goetheΤο πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat B2  επιτρέπει την εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Γερμανίας και προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη. Ουσιαστικά είναι το αντίστοιχο "Lower"της αγγλικής γλώσσας.Το πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat B2 προϋποθέτει προχωρημένο γλωσσικό επίπεδο. Η εξέταση αντιστοιχεί στο 4ο επίπεδο (Β2) της κλίμακας έξι επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Συνιστάται για την συμμετοχή στις εξετάσεις Β2  να έχει συμπληρώσει ο υποψήφιος τα 16 χρόνια. 

Η μορφή των εξετάσεων για την απόκτηση του πτυχίου σε αυτό το επίπεδο είναι η εξής:

 1. Η γραπτή εξέταση διάρκειας 190 λεπτών απαρτίζεται από τα εξής:
  1. Κατανόηση  κειμένων από βιβλία, εφημερίδες και εγκυκλοπαίδειες καθώς και συμπλήρωση κενών. (80’) 
  2. Κατανόηση ακουστικού λόγου Το πρώτο μέρος καλεί τους υποψηφίους να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν πληροφορίες σχετικά με μια είδηση. Στο δεύτερο μέρος οι υποψήφιοι ακούν ένα interview και καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. (30’) 
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου – Αποτελείται από 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος ο υποψήφιος πρέπει να γράψει ένα επίσημο γράμμα ως απάντηση σε κάποιο άρθρο εφημερίδας. Στο δεύτερο μέρος εντοπίζουν και διορθώνουν τα λάθη σε ένα γράμμα. (80’)
 2. Προφορική εξέταση ανά δύο  (15΄), όπου οι υποψήφιοι κάνουν μια περίληψη ενός άρθρου και εκφράζουν την άποψή τους και στη συνέχεια καλούνται να επιλέξουν μια φωτογραφία για ένα περιοδικό. 

Ο κάτοχος του πτυχίου Goethe - Zertifikat B2, είναι σε θέση να δομεί και να διατυπώνει με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις του για σύνθετα θέματα, αλλά και να κάνει επαγγελματικές παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο. 

Tα αποτελέσματα βγαίνουν σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, περίπου 1μήνα μετά τις εξετάσεις.

Ασκήσεις και πληροφοριακό υλικό εδώ

 

KPGΤο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) διεξάγει ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2) και αποτελείται από ερωτήσεις που δίνουν μέγιστη βαθμολογία ίση με 200. Αν ο υποψήφιος συγκεντρώσει 60 -119 βαθμούς αποκτά το πτυχίο «Μέτριας Γνώσης» Β1, ενώ αν συγκεντρώσει από 120 βαθμούς και πάνω αποκτά το πτυχίο «Καλής Γνώσης» Β2, με το ίδιο κόστος εξέτασης.

 

goetheΤο Goethe και το ÖSD συνεργάζονται στο δίπλωμα Β 1 και προσφέρουν τα  Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) και Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj) για μικρότερους υποψήφιους. Δίνουν επίσης τη δυνατότητα να δώσει κανείς το πτυχίο ανά ενότητα.  Η μορφή των εξετάσεων είναι η ακόλουθη:

 1. Ομαδική Γραπτή Εξέταση: (165'): osd
  1. Κατανόηση κειμένου όπου εξετάζονται 5 κείμενα και ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών
  2. Ακουστική κατανόηση με 4 επι μέρους ασκήσεις πολλαπλών επιλογών.
  3. Σύνθεση γραπτού λόγου όπου ο υποψήφιος καλείται να γράψει 2 email και να εκφράσει την προσωπική του άποψη σ’ένα forum.
 2. Προφορική εξέταση: ανά δύο  (15').
  • Αποτελείται από 3 μέρη όπου οι υποψήφιοι αρχικά καλούνται να οργανώσουν ένα γεγονός και στη συνέχεια παρουσιάζουν και συζητούν ξεχωριστά ένα θέμα  που τους δίνει ο εξεταστής.

Τα  αποτελέσματα ανακοινώνονται  περίπου μετά από 1 μήνα σε προκαθορισμένη ημερομηνία στο διαδίκτυο.

Ειδικό μάθημα – Γερμανικά 

Προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα των γερμανικών

Το φροντιστήριο μας προετοιμάζει τους υποψήφιους φοιτητές στο ειδικό μάθημα των γερμανικών των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Η εξέταση αποτελείται απο τρείς ενότητες. Την κατανόηση γραπτού λόγου, τη γλωσσική επίγνωση και τη παραγωγή γραπτού λόγου.

 • Στην πρώτη ενότητα δίνονται στον εξεταζόμενο κείμενα και καλείται να απαντήσει σε ασκήσεις πολλαπλοις επιλογης και ερωτήσεις συντομης ανάπτυξης.
 • Στη δευτερη ενότητα καλείται ο εξεταζόμενος να συμπληρώσει λέξεις που του δίνονται σε κενά και να αντιστοιχήσει προτάσεις.
 • Στην παραγωγή γραπτού λόγου έχει ο εξεταζόμενος να γράψει μια επίσημη επιστολή και να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο θέμα.

Πού είμαστε

Where are we?

Ηλία Ηλιού 64 - 66 και Κουτσονίκα 5

Νέος Κόσμος 11744
Άνωθεν τράπεζας Πειραιώς
1ος όροφος (είσοδος από Κουτσονίκα)
πλησίον στάσης μετρό Νέος Κόσμος

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τις ακόλουθες ώρες:

Δευ-Παρ: 8πμ – 11μμ

Σαβ: 8πμ – 8μμ

Τηλ. 210 9029 307

Φαξ. 210 9029 308

Τελευταία Νέα